Officially mine

My photo
Just a simple girl..wink wink ;)

Friday, December 28, 2012

ceritera baharu...

Assalamualaikum....

Hari ney hari jumaat bersamaan 28 disember 2012, justeru minggu ini adalah minggu and hari terakhir untuk tahun 2012..minggu dpn hari selasa kan cuti..cuti apa? cuti NY laa..bkn new york la ngeng..new year..haa baru betul..ermmm cm ad plan nk kua date jep..hahaha..da lme x jumpe..hehehe ok stop and the main point aku tulis entry dipagi yg indah ini bukan untuk cte sal date ke hapee...aku nk cerite satu hal pasal aku..mende paling baru la dlm hidupku..cerita nye pashal PRAKTIKAL..haaa toink tionk toinkk~~

3 Disember 2012 aku telah melaporkan diri untuk berpraktikal di pejabat ***..haaa mls aku nk gtw kt ne pjbt tu..yg tahu,tahu la..yg tak tu jgn la ditanye ye..mls nk gtw..haha privacy ckit...hua3..da daftar tu aku diletakkan kt bhgian unit maklumat & ICT..wuuu class jep bunyi nye kann..tapii tu lah 2 mggu pertama aku goyang kaki lagii smbil2 wt maintenance..check mane2 lapy yg rosak..pastu CPU komputer aku lak semput..kjap elok, kjap mati trus tanpa bagitahu sbb sbb kematian..hehh sengal ayam punye komputer..menurut supervisor aku komputer tu mmg x bpe nk elok..huhh patut la dy bg kt aku..sebab! law rosak aku kne repair sendiri tnpa perlu pergi ke kedai2 komputer yg berdekatan..haha ayat cm nk A+ BM SPM tahun dpn je kan..dan aku telah operate CPU tu, and tuka power supply yg dlm simpanan..kot2 ad yg elok..rupenye sume nye mengecewakan..tu yg aku kne check lapy lak tu...ouh kt lua blik aku,depa ney sume suke psang radio time kje tp xd spe pn yg dgr..untuk penyedap tinge jepla tuh...lagu AdaMu-Najwa Latif sedang berkumandang..hui3..xd kne mngene kott...baik2 kite smbung blik...

msuk mggu ketiga gitu la kan..aku pun diskusi ngn Encik tu..aku ckp laa bab2 maintenance tu x related sgt ngn aku nye silibus..soo aku suggest jela nk wt web tok jabatan tu..haa system laghii..so aku proceed jela ngn ap yg aku suggest kan..so Encik tu bg la mklumat2 yg dy smpn,carta organisasi bgai..then project ku bermula laa..dua hari first tu..wt interface, ngn recall mende yg telah diajar lagii..trus sakit pale..haha ngn akk2 ney pn aku x lepak ngn dowg..haha so selepas itu aku manage la time nk wt systm tu..da wt2 kjp2 brnti..wt balik..pastu brnti rhat jp..haaa xd la sakit pale ngadap lapy nye je..hehehe minggu ney aku involve jd urusetia program kecemerlangan UPSR adun  temerloh and adun kerdau..satu hari lenjan even tu..peant sbb layan mcm2 perangai manusia...cina nye,india,melayu sume aku jmpe smlm..mcm2 perangaii..haa dahh!penat nk create ayat lg dah..

Terima kasih sbb sudi membaca..baii~


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...