Officially mine

My photo
Just a simple girl..wink wink ;)

Friday, December 28, 2012

ceritera baharu...

Assalamualaikum....

Hari ney hari jumaat bersamaan 28 disember 2012, justeru minggu ini adalah minggu and hari terakhir untuk tahun 2012..minggu dpn hari selasa kan cuti..cuti apa? cuti NY laa..bkn new york la ngeng..new year..haa baru betul..ermmm cm ad plan nk kua date jep..hahaha..da lme x jumpe..hehehe ok stop and the main point aku tulis entry dipagi yg indah ini bukan untuk cte sal date ke hapee...aku nk cerite satu hal pasal aku..mende paling baru la dlm hidupku..cerita nye pashal PRAKTIKAL..haaa toink tionk toinkk~~

3 Disember 2012 aku telah melaporkan diri untuk berpraktikal di pejabat ***..haaa mls aku nk gtw kt ne pjbt tu..yg tahu,tahu la..yg tak tu jgn la ditanye ye..mls nk gtw..haha privacy ckit...hua3..da daftar tu aku diletakkan kt bhgian unit maklumat & ICT..wuuu class jep bunyi nye kann..tapii tu lah 2 mggu pertama aku goyang kaki lagii smbil2 wt maintenance..check mane2 lapy yg rosak..pastu CPU komputer aku lak semput..kjap elok, kjap mati trus tanpa bagitahu sbb sbb kematian..hehh sengal ayam punye komputer..menurut supervisor aku komputer tu mmg x bpe nk elok..huhh patut la dy bg kt aku..sebab! law rosak aku kne repair sendiri tnpa perlu pergi ke kedai2 komputer yg berdekatan..haha ayat cm nk A+ BM SPM tahun dpn je kan..dan aku telah operate CPU tu, and tuka power supply yg dlm simpanan..kot2 ad yg elok..rupenye sume nye mengecewakan..tu yg aku kne check lapy lak tu...ouh kt lua blik aku,depa ney sume suke psang radio time kje tp xd spe pn yg dgr..untuk penyedap tinge jepla tuh...lagu AdaMu-Najwa Latif sedang berkumandang..hui3..xd kne mngene kott...baik2 kite smbung blik...

msuk mggu ketiga gitu la kan..aku pun diskusi ngn Encik tu..aku ckp laa bab2 maintenance tu x related sgt ngn aku nye silibus..soo aku suggest jela nk wt web tok jabatan tu..haa system laghii..so aku proceed jela ngn ap yg aku suggest kan..so Encik tu bg la mklumat2 yg dy smpn,carta organisasi bgai..then project ku bermula laa..dua hari first tu..wt interface, ngn recall mende yg telah diajar lagii..trus sakit pale..haha ngn akk2 ney pn aku x lepak ngn dowg..haha so selepas itu aku manage la time nk wt systm tu..da wt2 kjp2 brnti..wt balik..pastu brnti rhat jp..haaa xd la sakit pale ngadap lapy nye je..hehehe minggu ney aku involve jd urusetia program kecemerlangan UPSR adun  temerloh and adun kerdau..satu hari lenjan even tu..peant sbb layan mcm2 perangai manusia...cina nye,india,melayu sume aku jmpe smlm..mcm2 perangaii..haa dahh!penat nk create ayat lg dah..

Terima kasih sbb sudi membaca..baii~


Wednesday, December 19, 2012

Trip CS110 kelass C

Assalamualaikum kengkawann...

Hye shemuaa pembaca yang sekemaa! haha hah marah ke? Belog haku nihh,haku punye suke lah kan nk tulis hape..kui3 baikklaaa koi ney bkn suke ngat nk cri musuh ngn worang ann..so aku saje geguroo ngn kalian..skunk wooo..haha aku x pena nk shotpomm eja gituu "skunk"..haha sekarang musim hujann..so aku cm kemalasan jep nk taip..so memandangkan ari ney hari rabu so ayuhh Wordless Wednesday..bia gambar yang berbicara...

Haa ney mule2 g Air Terjun Chamang, Bentong...

















 ok da puass men air kt siniii...mereka sume bergerak pulak ke next destination...
BUKIT TINGGI >> Colmare Tropicale (entah betuk entah salah aku ejerr)...ayuhhh continue...
ehh copp..sblm tu mesti la mereka tuka baju kan..heee




sesudah nyampai di untuk ber-bowling-an



mashokk mashokk je bridge ney sambut kamii :)



antara yang terbaikk..sume joinn..err ad la sowg tiga x mau join..

last sblm pulang..uncle "korea" tlg amik gmba kamii..

McD genting sempah andd tgk molaaa..msia lwan mende tah..lupee


okaiii..puwass takk? haha sbnrnye byk lagi gmba kami tme g trip ney tapii tu lahh..penat aku nk click seketul2 gmba..so a few pic je la yg aku masuk kn..if kamu owg nk pegii bukit tinggi tu mlm free laa, siang aku xtw brpe harge yg se-tepat nye..dgr nye rm12 kott..entah laa..okengg sini jep laa..thanks adiosss

*trip ney berlaku bulan sepuluhh..awal bulan sepuluhh...aku x ingt bile tarikhnye..trip ney tok klas kteorg je memandangkan kami da sekelas selama 5 semester..so ney la habuan nye..haha! 
*Gudluck everybody~~

Wednesday, December 12, 2012

dikala kebosanan..akuuu

Assalamualaikumm...

last update iaitu pd bln 6 kott..hahaha so now da 6 bulan x update..ENAM!! hahaha lama tuhh..itu bermaksud jugaa cukup aku habis satu sem akuu..andd now aku da x stdy kt uitm tu dah..hrmmm sedey gk laa sbb byk kngn yg beshh aku cipta kt situ..betul la apa owg ckp..kenangan time belajar ituu sangat tersangat lahh besttt..sbb nye?

satuu, dpt kwn2 dr pelbgai jenis..mksdnye bkn jenis haiwan ke sayur bagai tapii dr pelbgai kelompok..ada yg dr terengganu, ad yg dr keyy-elll..hahaha kan..tetap manusia cume dr len2 tmpt..da name pn dr plbgai jenis sooo banyak la ragamnye, gayenye, style-lista nye, hobii, muke, fizikalnye, fav food & drink nye.da mcm tagline astro tuu.. "macam-macam ada" ...itu yg ke-satu...

Yg kedua nye, bebasss..mcm title blog nun (blogger list aku follow) 'freedom of speech' tp kt uni freedom to do anythingg..hahaha mcm evil jep bunyikk nyoo..mksd nye bole lpk libry lme2, blik pn lmbt..nk kua bndr bile2 masa, nk wt apa pun xd sape yg herann..kaloo dulu time aku kt asrama huhhh keliling pagoo..nk kua pn kne mntk sign kad outing ngn waden yg bertugas..dah satu hal lak pusing satu skola cari warden bertugas..last2 ble g uma dy, wife or ank2 beliau ckp "Err kak, ckgu/sir dah keluar atdi"..cetttt cinabeng..hahaha ayt tu femes gk dlu time skulaa..warden tu da tahu dak2 berkejor2 nk kua bdr..dy bole kua..saje lah tu..sabotaj! * ehh ad kne mgene ke?? hahaha so kt uni kau horang ley kua ble2, lpk2, ikut suke limpa hati korang laa..

ketigoo..apa ekk..errr...hrmmm...break the rule..wahh ciott laa ayat aku weh..haha semua tempat ada rule kan..bkn nye soh amik besi pecahkan rule yg kt ketas tu..eyhh copp! apa yang aku nk tulis sbnrnye ney..haishhh seyhhh mennngg..sedey la tqa oii..pnt jari taip je..nk padam sayang lak..hahahha!!

okayy serius..yg ketiga ialahh..environment blaja kt skola lain bebb..lainnn sangat sangat dgn time kite blaja kt skola dulu..SMK ke, SK ke, SJKC, SJKT ke, SKMA, SKA ke wat eberr lah kan..lainn bebenorr kengkawan..kan kan kan?? hee dulu dulu tuu g skola sume paki baju smae ngn kawan2..bezanye brandd je, licin ke x, ready made or hand made ke..kan..wane tetapp laa shamee..hehe beza laki ppuan la len kalerr..

byk lg sbnrnye nk cite sal zaman skola ngn zaman kt uni..t bosan2 aku update entry baru k..nk choww dlu sbb da time for lunch hour..* eyhh tbe2 lunch hour..jeng jeng jeng..tggu entry kemudian ahri k..daaaa

**title entry xd kne mgne kan?? haha
**sbb aku tgh bosan la tuu mksuttt nyoo..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...