Officially mine

My photo
Just a simple girl..wink wink ;)

Tuesday, April 10, 2012

INTERSESI : first time, first day and first class...

Assalamualaikum...

Hye! Sorry aku x aktif kt blog aku sendiri err sng cte x rajin nk bkk lappy, on tenet n jari-jemari nk menaip story kt blog aku  ney..plus nk curah idea2 nk menaip..hahaha lagiiipunn bkn ada yg kesah kan aku update ke idokk...hee! :) okayyy..aku nk shortcut ckit..aku amik intersesi..ape tu?? haa tu kire nye blaja time cuti sem..kan u aku tgh cuti sem skrg ney..ada yg amik part time, g join mne2 xtvt u or kelab ke..tapi aku? aku amik la kesempatan ini utk amik sbject yg aku ase susa nk skor sem dpn..aku bkn sowg je kt sni..aku ad myra,hawa,dba,khodi,nun,syela,hani,syina and ada dua owg laki classmate aku, azwan n adli... Baiklah! aku nk cite cm title blog aku mention..FIRST! haaa first time dtg aku jejak kaki kt Uitm Dungun...ehh haa otomatik laa kowg tawu aku wt kt ne kan (aku lupe nk gtw kt ats td..hak3) perghhh u ney jauh ckit dr bndar..masuk2 sane, belok sini ikut signboard 'UITM Cawangan Dungun' ooo makk oihhh ptut la jaoh msuk dlm..tepi pantai rupe2nye..sumpah btul2 dpn pantai..errr x silap kt Teluk Gadung..kowg pena dgr x? hahaha *owg ganu sorry la if aku silap hahaha tapii x ley la nk mandi manda ke apa..curam pantai nye..pasir x landai..setakat nk men kt gigi air bole la tu pn aku x brp nk ad keberanian..hahaha padahal ibu ad pesan err cm ney bunyinye "kak, jgn pandai2 nk mandi pantai..nt jd pape t ibu jauh" itu la seorg ibu kan..mne ad ibu x syg ank dy...haaa aku ney patuh owg nye..hahaa da ibu ckp jangan tu jangan la kan...kang x pasal2 x cium bau syurga hahaa *ada kene mgene ke? hahaha whatever laa kan..pastu aku check in blik..sahabat baik aku da book aku satu blik ngn dia da..so proses nye x lame pn..byr pnginapan jeww...msuk je blik ngn tekengkang2 bwk brg..fuyooh! blik dy pun best doh! hahaha selesher laaa sng ckp..luas pn luas...ad koridor, ampai kt lua blik je...hah pantry pn lengkap ngn microwave, peti ais, singki bagai..blik tv dy jgn ckp la wehh tv plasma+astro...blik study da cm libry da aku tgk..hahaha masyuk en? rezeki dpt blik sni..ehh aku lupe nk gtw..blok aku nme duyung..nk gelak gk mule2 sbb cm x tough je nme..rupe2 nye akk blik aku ckp smpena nme pulau yg ad kt ganu ney haa...heee aku dpt sebilik ngn kak farah n kak fiqa..kak fiqa dr kuale ganu, kak farah dr kajang...

oaky habis sal blik...skrg nk cte sal first day sbg study yg amik satu je subject sebulan nye, QMT337... G je klas jln kaki..jauh ckit laa...ckit je..x byk pn..msuk je klas dy syela the geng da tegur..hahaa klas dy bese je cm klas kt blok IJ u aku...lect yg aja kteowg tu laki2, da kawin da pun..he's okayy laa tapi laju ckit dy aja tapi (ehh ada tapi lg) faham la ape dy aja..tu yg penting kan? heee ptg nye pulak aku,myra,hawa,dba n azwan g jln2 kt tepi pantai..then trus mkn mlm kt gerai yg kt dpn u..itu cite smlm la kann...ari ney nye lak..pas klas aku kua bndr ngn myra,hawa,dba n syu (mber bru) bdr dy x besa nye pn tp dr bank nk g bdr jln kaki ckit..same cm jngke gk..jauh gk dr u..hee kua pn sbb dba nk bank-in wet n aku nk byr bill..nk gune e-billing, celcom xd kot..hahaha pastu mkn then balik u..msuk je blik zohor bgai then bummm! ape laeii tdo lah..hahaha

okay laa...chow dlu pnt nk tapi da...bye!


*gambar2 len law rajin aku amik gmbar n upload (kalau rajin la taw)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...