Officially mine

My photo
Just a simple girl..wink wink ;)

Monday, April 30, 2012

that is what we call sahabat right???


soo...show ur love to all ur friends..x sala pon nk ingt kawan2 kite kn..x kesah laa kwn skola rendah, menengah ke...u ke...tepi jaln ke kn..haaa as long as kawan..ia tetap jd kawan kn..hee law jumpe tu tego2 pn x sala..tanda kite ingt dia lg..appreciate la hati seseorg  tu sbb dia masih lg seorg manusia...law ad bnci ke..nk gado2 ke...bawak2 lah berdamai..xdpt pahala pn law kowg nk gado2, tarik muke bagai..ye aku phm kdg2 kite bengang dgn owg tu x pelu la nk di panjang2kan..make it complicated sedangkan kowg ley settle cara baik kn...law owg da minta maaf tu ape la sala maafkan dia..x sume perfect rite? soo terima la kelemahan n kekurangan sbb dia tu manusia..tak lari dr kesalahan...byk lg aku nk membebel tapi aku x rajin nk taip..haha kemalasan melanda...my main point is.........i wanna wish


 i love you sahabat :)

haaa amik kauu..besa plus red light lg aku bg..hahaha aku nk say thank you veryvery much kt kawan2 aku yg ad kt sekeliling aku...suke duka,sedih sume aku ley hadapi sbb aku masih ada kawan2 aku kt sekeliling aku....aku tak kan lupe kowg as long as aku x lupe ingatan laa..heee

*da mcm hari sahabat lak en..errr salu kt skola sebut friendship day..HAHA!

Tuesday, April 10, 2012

INTERSESI : first time, first day and first class...

Assalamualaikum...

Hye! Sorry aku x aktif kt blog aku sendiri err sng cte x rajin nk bkk lappy, on tenet n jari-jemari nk menaip story kt blog aku  ney..plus nk curah idea2 nk menaip..hahaha lagiiipunn bkn ada yg kesah kan aku update ke idokk...hee! :) okayyy..aku nk shortcut ckit..aku amik intersesi..ape tu?? haa tu kire nye blaja time cuti sem..kan u aku tgh cuti sem skrg ney..ada yg amik part time, g join mne2 xtvt u or kelab ke..tapi aku? aku amik la kesempatan ini utk amik sbject yg aku ase susa nk skor sem dpn..aku bkn sowg je kt sni..aku ad myra,hawa,dba,khodi,nun,syela,hani,syina and ada dua owg laki classmate aku, azwan n adli... Baiklah! aku nk cite cm title blog aku mention..FIRST! haaa first time dtg aku jejak kaki kt Uitm Dungun...ehh haa otomatik laa kowg tawu aku wt kt ne kan (aku lupe nk gtw kt ats td..hak3) perghhh u ney jauh ckit dr bndar..masuk2 sane, belok sini ikut signboard 'UITM Cawangan Dungun' ooo makk oihhh ptut la jaoh msuk dlm..tepi pantai rupe2nye..sumpah btul2 dpn pantai..errr x silap kt Teluk Gadung..kowg pena dgr x? hahaha *owg ganu sorry la if aku silap hahaha tapii x ley la nk mandi manda ke apa..curam pantai nye..pasir x landai..setakat nk men kt gigi air bole la tu pn aku x brp nk ad keberanian..hahaha padahal ibu ad pesan err cm ney bunyinye "kak, jgn pandai2 nk mandi pantai..nt jd pape t ibu jauh" itu la seorg ibu kan..mne ad ibu x syg ank dy...haaa aku ney patuh owg nye..hahaa da ibu ckp jangan tu jangan la kan...kang x pasal2 x cium bau syurga hahaa *ada kene mgene ke? hahaha whatever laa kan..pastu aku check in blik..sahabat baik aku da book aku satu blik ngn dia da..so proses nye x lame pn..byr pnginapan jeww...msuk je blik ngn tekengkang2 bwk brg..fuyooh! blik dy pun best doh! hahaha selesher laaa sng ckp..luas pn luas...ad koridor, ampai kt lua blik je...hah pantry pn lengkap ngn microwave, peti ais, singki bagai..blik tv dy jgn ckp la wehh tv plasma+astro...blik study da cm libry da aku tgk..hahaha masyuk en? rezeki dpt blik sni..ehh aku lupe nk gtw..blok aku nme duyung..nk gelak gk mule2 sbb cm x tough je nme..rupe2 nye akk blik aku ckp smpena nme pulau yg ad kt ganu ney haa...heee aku dpt sebilik ngn kak farah n kak fiqa..kak fiqa dr kuale ganu, kak farah dr kajang...

oaky habis sal blik...skrg nk cte sal first day sbg study yg amik satu je subject sebulan nye, QMT337... G je klas jln kaki..jauh ckit laa...ckit je..x byk pn..msuk je klas dy syela the geng da tegur..hahaa klas dy bese je cm klas kt blok IJ u aku...lect yg aja kteowg tu laki2, da kawin da pun..he's okayy laa tapi laju ckit dy aja tapi (ehh ada tapi lg) faham la ape dy aja..tu yg penting kan? heee ptg nye pulak aku,myra,hawa,dba n azwan g jln2 kt tepi pantai..then trus mkn mlm kt gerai yg kt dpn u..itu cite smlm la kann...ari ney nye lak..pas klas aku kua bndr ngn myra,hawa,dba n syu (mber bru) bdr dy x besa nye pn tp dr bank nk g bdr jln kaki ckit..same cm jngke gk..jauh gk dr u..hee kua pn sbb dba nk bank-in wet n aku nk byr bill..nk gune e-billing, celcom xd kot..hahaha pastu mkn then balik u..msuk je blik zohor bgai then bummm! ape laeii tdo lah..hahaha

okay laa...chow dlu pnt nk tapi da...bye!


*gambar2 len law rajin aku amik gmbar n upload (kalau rajin la taw)

Wednesday, April 4, 2012

girls...ada yang kowg setuju tak????? to the boys..thinks about it properly okayy...

30 PERKARA YG PEREMPUAN TAK SEMPAT BAGITAW LELAKI

Dahsyat sungguh pompuan ni…banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau?silakan baca.

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolakcintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi/Assalamualaikum‘ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprisebuatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...