Officially mine

My photo
Just a simple girl..wink wink ;)

Friday, December 28, 2012

ceritera baharu...

Assalamualaikum....

Hari ney hari jumaat bersamaan 28 disember 2012, justeru minggu ini adalah minggu and hari terakhir untuk tahun 2012..minggu dpn hari selasa kan cuti..cuti apa? cuti NY laa..bkn new york la ngeng..new year..haa baru betul..ermmm cm ad plan nk kua date jep..hahaha..da lme x jumpe..hehehe ok stop and the main point aku tulis entry dipagi yg indah ini bukan untuk cte sal date ke hapee...aku nk cerite satu hal pasal aku..mende paling baru la dlm hidupku..cerita nye pashal PRAKTIKAL..haaa toink tionk toinkk~~

3 Disember 2012 aku telah melaporkan diri untuk berpraktikal di pejabat ***..haaa mls aku nk gtw kt ne pjbt tu..yg tahu,tahu la..yg tak tu jgn la ditanye ye..mls nk gtw..haha privacy ckit...hua3..da daftar tu aku diletakkan kt bhgian unit maklumat & ICT..wuuu class jep bunyi nye kann..tapii tu lah 2 mggu pertama aku goyang kaki lagii smbil2 wt maintenance..check mane2 lapy yg rosak..pastu CPU komputer aku lak semput..kjap elok, kjap mati trus tanpa bagitahu sbb sbb kematian..hehh sengal ayam punye komputer..menurut supervisor aku komputer tu mmg x bpe nk elok..huhh patut la dy bg kt aku..sebab! law rosak aku kne repair sendiri tnpa perlu pergi ke kedai2 komputer yg berdekatan..haha ayat cm nk A+ BM SPM tahun dpn je kan..dan aku telah operate CPU tu, and tuka power supply yg dlm simpanan..kot2 ad yg elok..rupenye sume nye mengecewakan..tu yg aku kne check lapy lak tu...ouh kt lua blik aku,depa ney sume suke psang radio time kje tp xd spe pn yg dgr..untuk penyedap tinge jepla tuh...lagu AdaMu-Najwa Latif sedang berkumandang..hui3..xd kne mngene kott...baik2 kite smbung blik...

msuk mggu ketiga gitu la kan..aku pun diskusi ngn Encik tu..aku ckp laa bab2 maintenance tu x related sgt ngn aku nye silibus..soo aku suggest jela nk wt web tok jabatan tu..haa system laghii..so aku proceed jela ngn ap yg aku suggest kan..so Encik tu bg la mklumat2 yg dy smpn,carta organisasi bgai..then project ku bermula laa..dua hari first tu..wt interface, ngn recall mende yg telah diajar lagii..trus sakit pale..haha ngn akk2 ney pn aku x lepak ngn dowg..haha so selepas itu aku manage la time nk wt systm tu..da wt2 kjp2 brnti..wt balik..pastu brnti rhat jp..haaa xd la sakit pale ngadap lapy nye je..hehehe minggu ney aku involve jd urusetia program kecemerlangan UPSR adun  temerloh and adun kerdau..satu hari lenjan even tu..peant sbb layan mcm2 perangai manusia...cina nye,india,melayu sume aku jmpe smlm..mcm2 perangaii..haa dahh!penat nk create ayat lg dah..

Terima kasih sbb sudi membaca..baii~


Wednesday, December 19, 2012

Trip CS110 kelass C

Assalamualaikum kengkawann...

Hye shemuaa pembaca yang sekemaa! haha hah marah ke? Belog haku nihh,haku punye suke lah kan nk tulis hape..kui3 baikklaaa koi ney bkn suke ngat nk cri musuh ngn worang ann..so aku saje geguroo ngn kalian..skunk wooo..haha aku x pena nk shotpomm eja gituu "skunk"..haha sekarang musim hujann..so aku cm kemalasan jep nk taip..so memandangkan ari ney hari rabu so ayuhh Wordless Wednesday..bia gambar yang berbicara...

Haa ney mule2 g Air Terjun Chamang, Bentong...

















 ok da puass men air kt siniii...mereka sume bergerak pulak ke next destination...
BUKIT TINGGI >> Colmare Tropicale (entah betuk entah salah aku ejerr)...ayuhhh continue...
ehh copp..sblm tu mesti la mereka tuka baju kan..heee




sesudah nyampai di untuk ber-bowling-an



mashokk mashokk je bridge ney sambut kamii :)



antara yang terbaikk..sume joinn..err ad la sowg tiga x mau join..

last sblm pulang..uncle "korea" tlg amik gmba kamii..

McD genting sempah andd tgk molaaa..msia lwan mende tah..lupee


okaiii..puwass takk? haha sbnrnye byk lagi gmba kami tme g trip ney tapii tu lahh..penat aku nk click seketul2 gmba..so a few pic je la yg aku masuk kn..if kamu owg nk pegii bukit tinggi tu mlm free laa, siang aku xtw brpe harge yg se-tepat nye..dgr nye rm12 kott..entah laa..okengg sini jep laa..thanks adiosss

*trip ney berlaku bulan sepuluhh..awal bulan sepuluhh...aku x ingt bile tarikhnye..trip ney tok klas kteorg je memandangkan kami da sekelas selama 5 semester..so ney la habuan nye..haha! 
*Gudluck everybody~~

Wednesday, December 12, 2012

dikala kebosanan..akuuu

Assalamualaikumm...

last update iaitu pd bln 6 kott..hahaha so now da 6 bulan x update..ENAM!! hahaha lama tuhh..itu bermaksud jugaa cukup aku habis satu sem akuu..andd now aku da x stdy kt uitm tu dah..hrmmm sedey gk laa sbb byk kngn yg beshh aku cipta kt situ..betul la apa owg ckp..kenangan time belajar ituu sangat tersangat lahh besttt..sbb nye?

satuu, dpt kwn2 dr pelbgai jenis..mksdnye bkn jenis haiwan ke sayur bagai tapii dr pelbgai kelompok..ada yg dr terengganu, ad yg dr keyy-elll..hahaha kan..tetap manusia cume dr len2 tmpt..da name pn dr plbgai jenis sooo banyak la ragamnye, gayenye, style-lista nye, hobii, muke, fizikalnye, fav food & drink nye.da mcm tagline astro tuu.. "macam-macam ada" ...itu yg ke-satu...

Yg kedua nye, bebasss..mcm title blog nun (blogger list aku follow) 'freedom of speech' tp kt uni freedom to do anythingg..hahaha mcm evil jep bunyikk nyoo..mksd nye bole lpk libry lme2, blik pn lmbt..nk kua bndr bile2 masa, nk wt apa pun xd sape yg herann..kaloo dulu time aku kt asrama huhhh keliling pagoo..nk kua pn kne mntk sign kad outing ngn waden yg bertugas..dah satu hal lak pusing satu skola cari warden bertugas..last2 ble g uma dy, wife or ank2 beliau ckp "Err kak, ckgu/sir dah keluar atdi"..cetttt cinabeng..hahaha ayt tu femes gk dlu time skulaa..warden tu da tahu dak2 berkejor2 nk kua bdr..dy bole kua..saje lah tu..sabotaj! * ehh ad kne mgene ke?? hahaha so kt uni kau horang ley kua ble2, lpk2, ikut suke limpa hati korang laa..

ketigoo..apa ekk..errr...hrmmm...break the rule..wahh ciott laa ayat aku weh..haha semua tempat ada rule kan..bkn nye soh amik besi pecahkan rule yg kt ketas tu..eyhh copp! apa yang aku nk tulis sbnrnye ney..haishhh seyhhh mennngg..sedey la tqa oii..pnt jari taip je..nk padam sayang lak..hahahha!!

okayy serius..yg ketiga ialahh..environment blaja kt skola lain bebb..lainnn sangat sangat dgn time kite blaja kt skola dulu..SMK ke, SK ke, SJKC, SJKT ke, SKMA, SKA ke wat eberr lah kan..lainn bebenorr kengkawan..kan kan kan?? hee dulu dulu tuu g skola sume paki baju smae ngn kawan2..bezanye brandd je, licin ke x, ready made or hand made ke..kan..wane tetapp laa shamee..hehe beza laki ppuan la len kalerr..

byk lg sbnrnye nk cite sal zaman skola ngn zaman kt uni..t bosan2 aku update entry baru k..nk choww dlu sbb da time for lunch hour..* eyhh tbe2 lunch hour..jeng jeng jeng..tggu entry kemudian ahri k..daaaa

**title entry xd kne mgne kan?? haha
**sbb aku tgh bosan la tuu mksuttt nyoo..

Tuesday, May 22, 2012

unplanned jln2 kt dungun..

Assalamualaikum readers....

okayy cm sume tawu...aku bru je abs intersesi kt UiTM Dungun.. ada satu hari tu.. pas test1 statistik..testnye satu jam je..start kul 8am..mlm sblm nye plan nk g pasa mlm je ptg tu sbb nk cri tdung..tup2 plan da lari...so kua2 je klas dlm 6 langkah cm tu hawa tny "nk wtpe ney klas abs awl"..aku pun trus ckp "jom g mesramall" yg len on then dba trus call abg kete sewaa...haha deal ngn abg tu kul 10 amk kteowg kt u..dba sttle ngn abg tu then trus chow g mesramall..smpi2 je trus usha cinema...tgk cte Avengers..da bli tket jln2 la pusing mall tu smntara nk msk cinema..myra pn nk usha kasut...ckup tawap satu kali tbe2 nmpk tmpt bowling..dah tu nmpk pulakk "rm10 tiga game"..hohoho ad dlm 45 min nk msk cinema...ap lg..masuk la men..hahaha sengal jgk law suma nk unplanned ney kan...abs je tgk wyg...makan laa...haa da msing2 mkn hot platee...pas round2 scnd time tu kteowg chow..nk g pasa mlm tp awl lg, pasa pn bru nk bkk..so trus kn pjlnn menghala ke Teluk Bidara..x jauh pn..area tu jgkk..da amik gmba sbg kngan kteowg pn grak g pasa...balik pasa usha hotel or chalet tok mak2 kami yg akn dtg t..haaa cm tu la cte unplanned kami...soo let me show u some of our unplanned memories :)

first round

second round


teluk bidara

unplanned kami :)

thats all..thnk you reading :)

Friday, May 18, 2012

saya sayang ibu saya!!

Assalamualaikum...



yeah!!! IBU!! Akak nk ucapkan selamat hari ibu! hehehe okayy aku lmbt 3 ari nk wishh..haha sbnrnye aku da wish da pd hari kejadian so at the same time aku ad exam tok intersesi aku smlm, rabu la kan...so aku da wish la kan? aku x lambt okayy..Bru nk update blog je ney haa...Pd hari kjadian aku wish dkt dua owg wanita, first mst la my ibu, scnd kt ibu errr nk pnggil ape ye..ermmm mak En.Smart haa awk,xpe kan? ke nk sy tuka yg lain? heee laaaa En.Smart tu sape?? huuuu fiq laa..aku wish kt mak dia..hehehe msg je, nk call malu..hee :)

IBU....
tu la panggilan yg aku pnggil kpd seorg wanita yg telah melahirkan aku kt dunia ney..
yg selalu disamping aku smpi la skrg....suka,sedih,gembira sume aku rase...
salu bwk kteowg adik-beradik jln2..law kopak sgt kteowg blik kg je..hee
ibu ckp "time sihat la kite ley jln2, sal duit kite mane2 bole carii...."
bile aku nk exm je, ibu pun same cm nk exam je gaya nye..berkat doa ibu..dijampi serapah nye aku...
puhhh sane,puhhh sini...hahaha *kowg jgn pk len lak, ibu aku bce yasinn n ayt Quran jee...
alhmdlh akk exam ngn tenang..result pn luluss...
thnks buu...
akk mintak maaf law ada sala silap akk n adik2 kt ibu n ayh *da mcm ari raya aidilfitri lak en..huhu
jasa n pengorbanan ibu akk hargai sgtt2..akk bersyukur lahir sbg ank ibu n ayh...

AKAK SAYANG IBUUU !!!!!!!!!
*x lupe kt ayh jgkkk...






arghhh sedih lak aku nk tulis entry kali ney...huhhh..mata da kabur2 da ney...smpi sni jela ye kwn2...sebakk lak rase... da x ley nk teruskan da...

sayangg la ibu, mak, mama, umi, mummy or apa2 pnggilan pn..sbb dia yg lahirkan kite kat dunia ney..dia tetap ibu !!

Smpi sini je...salam :)


Monday, April 30, 2012

that is what we call sahabat right???


soo...show ur love to all ur friends..x sala pon nk ingt kawan2 kite kn..x kesah laa kwn skola rendah, menengah ke...u ke...tepi jaln ke kn..haaa as long as kawan..ia tetap jd kawan kn..hee law jumpe tu tego2 pn x sala..tanda kite ingt dia lg..appreciate la hati seseorg  tu sbb dia masih lg seorg manusia...law ad bnci ke..nk gado2 ke...bawak2 lah berdamai..xdpt pahala pn law kowg nk gado2, tarik muke bagai..ye aku phm kdg2 kite bengang dgn owg tu x pelu la nk di panjang2kan..make it complicated sedangkan kowg ley settle cara baik kn...law owg da minta maaf tu ape la sala maafkan dia..x sume perfect rite? soo terima la kelemahan n kekurangan sbb dia tu manusia..tak lari dr kesalahan...byk lg aku nk membebel tapi aku x rajin nk taip..haha kemalasan melanda...my main point is.........i wanna wish


 i love you sahabat :)

haaa amik kauu..besa plus red light lg aku bg..hahaha aku nk say thank you veryvery much kt kawan2 aku yg ad kt sekeliling aku...suke duka,sedih sume aku ley hadapi sbb aku masih ada kawan2 aku kt sekeliling aku....aku tak kan lupe kowg as long as aku x lupe ingatan laa..heee

*da mcm hari sahabat lak en..errr salu kt skola sebut friendship day..HAHA!

Tuesday, April 10, 2012

INTERSESI : first time, first day and first class...

Assalamualaikum...

Hye! Sorry aku x aktif kt blog aku sendiri err sng cte x rajin nk bkk lappy, on tenet n jari-jemari nk menaip story kt blog aku  ney..plus nk curah idea2 nk menaip..hahaha lagiiipunn bkn ada yg kesah kan aku update ke idokk...hee! :) okayyy..aku nk shortcut ckit..aku amik intersesi..ape tu?? haa tu kire nye blaja time cuti sem..kan u aku tgh cuti sem skrg ney..ada yg amik part time, g join mne2 xtvt u or kelab ke..tapi aku? aku amik la kesempatan ini utk amik sbject yg aku ase susa nk skor sem dpn..aku bkn sowg je kt sni..aku ad myra,hawa,dba,khodi,nun,syela,hani,syina and ada dua owg laki classmate aku, azwan n adli... Baiklah! aku nk cite cm title blog aku mention..FIRST! haaa first time dtg aku jejak kaki kt Uitm Dungun...ehh haa otomatik laa kowg tawu aku wt kt ne kan (aku lupe nk gtw kt ats td..hak3) perghhh u ney jauh ckit dr bndar..masuk2 sane, belok sini ikut signboard 'UITM Cawangan Dungun' ooo makk oihhh ptut la jaoh msuk dlm..tepi pantai rupe2nye..sumpah btul2 dpn pantai..errr x silap kt Teluk Gadung..kowg pena dgr x? hahaha *owg ganu sorry la if aku silap hahaha tapii x ley la nk mandi manda ke apa..curam pantai nye..pasir x landai..setakat nk men kt gigi air bole la tu pn aku x brp nk ad keberanian..hahaha padahal ibu ad pesan err cm ney bunyinye "kak, jgn pandai2 nk mandi pantai..nt jd pape t ibu jauh" itu la seorg ibu kan..mne ad ibu x syg ank dy...haaa aku ney patuh owg nye..hahaa da ibu ckp jangan tu jangan la kan...kang x pasal2 x cium bau syurga hahaa *ada kene mgene ke? hahaha whatever laa kan..pastu aku check in blik..sahabat baik aku da book aku satu blik ngn dia da..so proses nye x lame pn..byr pnginapan jeww...msuk je blik ngn tekengkang2 bwk brg..fuyooh! blik dy pun best doh! hahaha selesher laaa sng ckp..luas pn luas...ad koridor, ampai kt lua blik je...hah pantry pn lengkap ngn microwave, peti ais, singki bagai..blik tv dy jgn ckp la wehh tv plasma+astro...blik study da cm libry da aku tgk..hahaha masyuk en? rezeki dpt blik sni..ehh aku lupe nk gtw..blok aku nme duyung..nk gelak gk mule2 sbb cm x tough je nme..rupe2 nye akk blik aku ckp smpena nme pulau yg ad kt ganu ney haa...heee aku dpt sebilik ngn kak farah n kak fiqa..kak fiqa dr kuale ganu, kak farah dr kajang...

oaky habis sal blik...skrg nk cte sal first day sbg study yg amik satu je subject sebulan nye, QMT337... G je klas jln kaki..jauh ckit laa...ckit je..x byk pn..msuk je klas dy syela the geng da tegur..hahaa klas dy bese je cm klas kt blok IJ u aku...lect yg aja kteowg tu laki2, da kawin da pun..he's okayy laa tapi laju ckit dy aja tapi (ehh ada tapi lg) faham la ape dy aja..tu yg penting kan? heee ptg nye pulak aku,myra,hawa,dba n azwan g jln2 kt tepi pantai..then trus mkn mlm kt gerai yg kt dpn u..itu cite smlm la kann...ari ney nye lak..pas klas aku kua bndr ngn myra,hawa,dba n syu (mber bru) bdr dy x besa nye pn tp dr bank nk g bdr jln kaki ckit..same cm jngke gk..jauh gk dr u..hee kua pn sbb dba nk bank-in wet n aku nk byr bill..nk gune e-billing, celcom xd kot..hahaha pastu mkn then balik u..msuk je blik zohor bgai then bummm! ape laeii tdo lah..hahaha

okay laa...chow dlu pnt nk tapi da...bye!


*gambar2 len law rajin aku amik gmbar n upload (kalau rajin la taw)

Wednesday, April 4, 2012

girls...ada yang kowg setuju tak????? to the boys..thinks about it properly okayy...

30 PERKARA YG PEREMPUAN TAK SEMPAT BAGITAW LELAKI

Dahsyat sungguh pompuan ni…banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau?silakan baca.

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolakcintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi/Assalamualaikum‘ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprisebuatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.




Wednesday, February 8, 2012

hailaaa knepa la aku kne amik kau wehh!!

Assalamualaikum readers....


hahhh kenapa? kenapa? punye la berabad aku x update blog ney kn..aku sndri nk tgk pn cm segan jep..kih3..aku ad je idea nk update blog tp masa yg x izinkn jejari aku nk menari kt keyboard ney..heee :D


dah3...pokok pangkalnye ari ney aku nak nagis je rasenye tawu dokk...bengang ngn dri sndri pn ad, ngn kau pn ada, tah laa xtaw ngn sape aku bengang..mule2 aku smngt nk amikk..tp makin lame aku ambik aku bingung laa...hrmm td kt klas..aku jmpe kau...tp knape kau bg aku cm tuh skli? ya Allah.. sedey nye la hati.. ape la dose aku kn..terangkan la hati aku ya Allah, permudahkn la segalanye...honestly laa aku lg suke amikk CALCULUS announce lg skali ney, calculus! dr aku amikk kau la wahai statistik oihhh..* hah amik kau pengakuan berani mati aku nihh (hahaha oihhh bio betul kau tqa) hahaha ntah la..pd aku stkt ney tu la lg ok dr skrg...statistik x heavy tp cm confuse lak bile makin lame aku wat...bkn aku x suke subject tu tp aku da try da tanam minat nk blaja bnde tu..aku da try tgk past year nye *aihh tgk je? hahaha aku ad jgk la blaja probability, mean, variance sume tu time kt skul dulu, time form five..okay je aku bwkk..tibe nye masa ini...hai laaa...bercinta aku nk g klas tu..da laa...pape pn aku kne blaja jgk supaya pass subject tu...bye readers..








note:
kau tu spacial form tu statistik, xd kne mgene ngn mane2 manusia yg hdup or mati

Sunday, January 15, 2012

her name is sharifahnoorazlinsyedmohdbadli...

Assalamualikum....
hai laa...x tawu kenapa..tbe2 tringat kt kau la dikk..hehehe aku dgr ada owg tu ckp aku sombong.. HAHA! kau tipu la dikk..aku x sombong pon ngn kau...kes nye ialah aku jwb text kau cm bodo2 xd perasaan kan? dua text kau yg aku reply cm tu kan..okayy meh aku explain ye..satu je jawapan nye..dua2 kali tu kau text aku, aku tgh tido lahh! aku ulang lagi TIDUR! paham?? xd nye aku nk karang ayat jiwang2 tok kau dikk tgh2 aku ngantuk tahap gaban(wah! ayat cikgu saroya laa) tu...sbb tu aku balas pendek je..if bole la aku nk replay HNY and IMYT je tawu..heee jauh2 kite pn aku update je sal kau..fb n blog kau jela...nk tweet2 aku xd lak...nk text t kau x reply :P hahaha..kau pindah uma ye? hati2 la ey dok sane..aku okay je kt sni..xd pape rahsia pn n xd ape2 sbb pn aku nk senyap..pape pn aku sayang kau..dont worry and aku x kesah kau nk ckp aku sombong pun..sbb aku tawu kau tawu aku mcm mane :)

gudluck ye exam..

aleen :)


note:
HNY : happy new year..
IMYT: i miss you too..

thnks and credit for this post...ily
http://aleensyed.blogspot.com/2011/10/happy-birthday-to-youu-happy-birthday.html#

Saturday, January 14, 2012

the answer was here!

Assalamualaikum.....


ya3..thank you veryvery much kat NASSHA DNIE sbb dia tag aku...and yg sedeh nye..ney first time..HAHAHA! natang ape bnde ney pn aku x tawu tapi yg aku paham aku kene jawab solan2 si dnie ney haa..baiklahh...this is my answers...hope puas hati la ye :)


Soalan untuk korang yang ditag :)
1. Korang HOT tak ? dan reason .
:: TIDAK!! my reasons is...nassha dnie is super duper hot :)
2. Apa paling penting antara KAWAN dengan CINTA ?
:: Dua2..
3. Peristiwa yang paling sedih korang pernah lalui .
:: yg paling2 sedeh..takde kott..hee happy always yaww..sorry sikit..kwang3 :P
4. Kenape korang buat blog ?
:: kenapa? header aku pn da bole jwb kott...sebab 'saya tulis apa yang saya rase'...
5. Apa pendapat korang dekat perempuan yang selalu update status FB untuk perli / maki hamun orang lain ?
:: if maki/perli ada sebab aku ase okayy je sbb ada sebab kenapa dy n maki or perli2 kn..BUT if saje nk cari pasall tu memang akan dapat lah..wtpe nk gado2..wat penat je..
6. Apa yang selalu buat korang happy ?
:: apabila owg yg aku sayang ada bile2 masa n paling penting bile aku perlukannye..thnks to my family, fiq, n kawan2   
7. Apa kereta idaman korang ?
:: if aku kaya aku idam BMW, errr kaya cikit aku nk swift..if bese aja..ikut kemampuan aku lah ;)
8. Ciri-ciri lelaki / permpuan idaman korang .
:: semestinya yg ada dekat si dia, seadanya sayang sy tu :)
9. Korang target umur berape nak kahwin .
:: alaaa x terpikir la pulakk..hrmmm after study kott...errr t aku bincang blik cane..HAHA!
10. Pandangan korang terhadap aku .
:: aku tu sape? Nassha Dnie? She's simple n nice person tetapi keras pale sungguh lah...
11. Describe me in one word .
:: if i thinks this name "NASSHA DNIE"......in my mind "kakyong!" n aku bole describe kau macam2...hee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...